Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 12:30 μ.μ. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Το Κέντρο Μαστού του American Medical Centre διοργανώνει το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, από τις 9:30πμ μέχρι τις 12:30μ την πρώτη του εκδήλωση ενημέρωσης και διαφώτισης των γυναικών με θέμα «Εσείς ρωτάτε και εμείς απαντάμε, καθοδηγούμε, ενημερώνουμε!». Στόχος της εκδήλωσης είναι η διαφώτιση και η επίλυση ερωτημάτων και θεμάτων που απασχολούν τις γυναίκες και προκύπτουν μέσα από τη διαδικασία της πορείας του καρκίνου του μαστού, αλλά και μέσα από τα προγράμματα πρόληψης.

Η εκδήλωση αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς συναντήσεων και συμποσίων που θα πραγματοποιούνται στο πρωτοποριακό Κέντρο Μαστού του AMC, με σκοπό την ανάπτυξη σχέσης και επαφής με το κοινό, αλλά και την επιστημονική διεύρυνση της γνώσης μέσα από συναντήσεις Λειτουργών της Υγείας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης που είναι ανοικτή για το κοινό και στην οποία μπορούν να παρευρεθούν ασθενείς, αλλά και συγγενείς και φίλοι των ασθενών, μια ομάδα ειδικών που περιλαμβάνει συμβούλους γενετικής, ψυχολόγους, χειρουργό μαστού, πλαστικό χειρουργό μαστού, ογκολόγους και ακτινολόγους, θα απαντήσουν ερωτήματα και θα δώσουν διευκρινίσεις σε θέματα πρόληψης, διάγνωσης, αντιμετώπισης της νόσου, χειρουργικής θεραπείας και αποκατάστασης, ογκολογικής θεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και γενετικής καθοδήγησης .

Πηγή