Μια ερώτιση που συναντάμε πολύ συχνά. Ταλαιπωρούμαι χρόνια με δίαιτες, βάζω βγάζω κιλά , και έχω διάχυτο λίπος ομοιόμορφο ή και όχι σε όλο μου το σώμα. Μπορώ να αδυνατίσω με λιποαναρρόφιση;

Η λιποαναρρόφιση είναι μια μέθοδος η οποία αφαιρεί λίπος απο το σώμα μας το οποίο είναι εντοπισμένο π.χ. στους μηρούς (τα γνωστά μας ψωμάκια) στα γόνατα, στους γλουτούς, στην κοιλίτσα. Ενώ θεωρητικά θα μπορούσε να αφαιρεθεί λίπος απο παντού, η απόλυτη ένδειξη της λιποαναρρόφισης είναι το εντοπισμένο λίπος. Αυτό που βρίσκεται δηλαδή σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε το καλύτερο και επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι μια επέμβαση η οποία γίνεται και με τοπική αλλα και με γενική αναισθησία ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το λίπος και την έκταση στην οποία θέλουμε να επέμβουμε. Το λίπος αφαιρείται με ειδική συσκευή και το αποτέλεσμα είναι η σμίλευση του σώματος στη συγκεκριμμένη περιοχή.

Μετά την επέμβαση θα πρέπει να φορέσουμε ειδικούς κορσέδες ή ζώνες πάλιν ανάλογα με τη περιοχή για τουλάχιστον 6 βδομάδες.

Σαν επέμβαση αφήνει μικρές εκχυμώσεις στις περιοχές που έγινε η λιποαναρρόφιση, οι οποίες απορροφούνται συνήθως γύρω στις τρείς βδομάδες.

Στην εργασία μου μπορώ να επιστρέψω πολύ σύντομα σε 2 περίπου μέρες.