Η θεραπεία αυτή είναι γνωστή σαν μή χειρουργικό λίφτιγκ και αντιμετωπίζει την μικρή μέχρι και τη μέτρια χαλάρωση του δέρματος κυρίως του προσώπου αλλά και άλλων περιοχών του σώματος όπως των χεριών , των μηρών, των γλουτών.

Είναι μια αναίμακτη μέθοδος, ελάχιστα επεμβατική, η οποία μπορέι να γίνει στομ χώρο του ιατρείου συνήθως με λίγη τοπική αναισθησία. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αποθεραπεία πέραν του ότι πρέπει κανείς να αποφύγει έντονες κινήσεις τα πρώτα εικοσιτετράωρα για να έχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δυο ειδών νήματα, αυτά που προκαλούν ανόρθωση και αυτά που δρουν με τη δημιουργία πλέγματος γύρω απο τη περιοχή που έχουν τοποθετηθεί.

Οι συνηθέστερες περιοχές στις οποίες χρησιμοποιούνται είναι περιοχές  το φρύδι, το οβάλ του προσώπου, οι παρειές και ο λαιμός. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και στα χέρια, στο στήθος, το εσωτερικό των μηρών, την κοιλιά και τους γλουτούς.

Συνήθως τα νήματα  απορροφώνται σε διάστημα 6 μηνών, όμως το αισθητικό αποτέλεσμα συνεχίζει να βελτιώνεται διότι η μέγιστη παραγωγή κολλαγόνου γύρω απο το νήμα επιτυγχάνεται στους τρείς μήνες.

Συνήθως έχουν διάρκεια ενάμισυ χρόνο ανάλογα με το είδος του νήματος που χρησιμοποιείται. Στη συνέχεια η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

Μετά τη θεραπεία αυτή πρέπει να αποφευχθούν έντονες κινήσεις τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Ακόμα μπορέι να παρουσιαστεί οίδημα στη περιοχή ή και μικρές εκχυμώσεις οι οποίες θα υποχωρήσουν σε μερικές μέρες.

Αυτό που έχει σημασία να ξεκαθαρίσει κανείς πριν απο αυτή τη θεραπεία είναι ότι τα νήματα δεν  μπορούν να αντικαταστήσουν το χειρουργικό λίφτιγκ . Εχουν καλό αποτέλεσμα σε ήπια χαλάρωση αλλά δεν μπορούν να επιφέρουν το ιδιο τέντωμα όπως  το λίφτιγκ. Ακόμη υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν ,όπως σε πολύ λεπτά δέρματα.