Τα μπράτσα ή οι βραχίονες όπως τα αποκαλούμε στην ιατρική αρχίζουν σχετικά νωρίς, συνήθως απο τα 40 και μετά να χαλαρώνουν διότι το δέρμα χάνει σιγά σιγά την ελαστικότητα του.

Ακόμη ένας λόγος που χαλαρώνουν τα μπράτσα μας είναι η μεγάλη απώλεια βάρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χαλάρωση εμφανίζεται και σε νεαρότερες ηλικίες μετα την απώλεια των κιλών.

Η ανόρθωση βραχιόνων ή αλλιώς βραχιονοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που έχει ως στόχο να βελτιώσει την εμφάνιση της περιοχής του βραχίονα. Να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση το βραχίονα  και να μας προσφέρει πιο σφικτά και καλλίγραμμα μπράτσα.

Στην επέμβαση αυτή χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές οι οποίες έχουν στόχο να αφαιρέσουν  το περιττό δέρμα και λίπος.

Η τομή μπορεί να γίνει κατά  μήκος του βραχίονα στην έσω πλευρά ώστε να μπορεί να κρύβεται, στις περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη χαλάρωση δέρματος, ή να γίνει πρώτα λιποαναρρόφηση με μια μικρή τομούλα κοντά στη μασχάλη και τράβηγμα του δέρματος αν χρειάζεται πάλι απο μια τομή κοντά στη μασχάλη (lifting βραχιόνων).

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου δυο ώρες ανάλογα με ττο βαθμό της χαλάρωσης που έχουμε.

Μετεγχειρητικά ο ασθενής θα πρέπει να φορέσει κάποιο είδος συμπίεσης για να εξασφαλισθεί η ομαλή αποθεραπεία.

Η επάνοδος στην εργασία δεν απαιτεί περισσότερο απο μία εβδομάδα με δέκα ημέρες αναλόγως πάντοτε και του ασθενούς..

Η βραχιονοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα τις γυναίκες, γιατί η χαλάρωση των μπράτσων πολύ συχνά υποχρεώνει τις γυναίκες να αποφεύγουν κοντομάνοικα ή αμάνοικα ρούχα και επηρεάζει τη ζωή τους ειδικά τη περίοδο του καλοκαιριού.