Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας και αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η περιοχή των βλεφάρων είναι η πρώτη που παρουσιάζει προβλήματα χαλάρωσης, από την νεανική κιόλας ηλικία, δεδομένου ότι έχουν το λεπτότερο δέμα και χόριο στο σώμα μας. Η ευαίσθητη αυτή λοιπόν  περιοχή των βλεφάρων καταπονείται από το καθημερινό ανοιγόκλειμα των ματιών, αλλά και από το κλάμα, το γέλιο, την κούραση, το μακιγιάζ, το ξενύχτι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και αν κάποιος αντιμετωπίσει τη χαλάρωση του προσώπου (face lift), χωρίς τη σύγχρονη αποκατάσταση της χαλάρωσης των βλεφάρων, το πρόσωπο συνεχίζει να δείχνει κουρασμένο από τη φθορά του χρόνου.

  1. Πως αντιμετωπίζεται η χαλάρωση των βλεφάρων;  

Η χαλάρωση των βλεφάρων αντιμετωπίζεται χειρουργικά με τη μέθοδο της βλεφαροπλαστικής. Η βλεφαροπλαστική είναι μια απλή επέμβαση, εφόσον γίνεται από ειδικούς. Πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, δεδομένου ότι απαιτείται η συνεργασία του ασθενούς κατά την διάρκεια της επέμβασης, προκειμένου να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα.

  1. Πόσος είναι ο χρόνος της αποθεραπείας;

Σαν επέμβαση η βλεφαροπλαστική δεν είναι επώδυνη και έχει άριστα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα. Ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση. Η πλήρης αποθεραπεία διαρκεί μια περίπου βδομάδα. Την όγδοη μέρα η ασθενής μπορεί να μακιγιάρει τα μάτια της.

  1. Τι περιμένει κανείς από τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής;

Μετά από τη βλεφαροπλαστική το πρόσωπο δείχνει πιο ξεκούραστο, το βλέμμα πιο ζωντανό και φαινόμαστε κατά πολύ νεώτεροι.

  1. Η βλεφαροπλαστική γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους;

Η βλεφαροπλαστική έχει ένδειξη σε άνδρες και γυναίκες οι οποίοι έχουν τόσο εμφανή χαλάρωση των βλεφάρων τους, που περίπου εμποδίζεται μέρος του οπτικού τους πεδίου. Αιτία γι αυτό είναι είτε η κληρονομικότητα είτε η ηλικία. Τα βλέφαρα αυτά ονομάζονται «βλέφαρα σαν κουρτίνα», και διορθώνονται με την βλεφαροπλαστική.