Οι μαστοί μας απο την στιγμή της εισόδου μας στην εφηβεία δέχονται συνεχείς επιδράσεις ορμονικές, φυσικές, μηχανικές. Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως πρήζονται, μεγαλώνουν, μετά επανέρχονται στο φυσιολογικό. Αυτό γίνεται κάθε μήνα για όσα χρόνια η γυναίκα έχει έμμηνο ρύση. Κατά τη διάρκεια της εγκυνοσύνης μεγαλώνουν και προετοιμάζονται για τον θηλασμό. Απο την άλλη η ίδια η βαρύτητα είναι ένας μεγάλος εχθρός. Συντείνει στη χαλάρωση και τη πτώση τους. Ολες αυτές οι παράμετροι οδηγούν στην χαλάρωση και τη πτώση των μαστών μας καθώς περνά ο χρόνος.

Η ανόρθωση μαστών είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία έχει σαν στόχο να ανυψώσει τους μαστούς στη σωστή θέση δίνοντας μας πίσω τους νεανικούς μαστούς μας.

Εαν έχουμε ένα άδειο μαστό πέραν απο την χαλάρωση πολλές φορές χρειάζεται σε αυτές τις επεμβάσεις να τοποθετηθεί και ένα ένθεμα σιλικόνης για να μπορέσει ο μαστός να αποκτήσει όγκο. Ο συνδυασμός της ανόρθωσης και του ενθέματος σιλικόνης δεν είναι πάντοτε απαραίτητος. Υπάρχουν μαστοί οι οποίοι παρά την πτώση τους έχουν όγκο και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε επι πλέον.

Μετά το χειρουργείο καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ειδικά σουτιέν τα οποία ενδείκνυνται  για τις επεμβάσεις των μαστών.  Δεν έχουν σιδεράκια ούτε και ραφές ώστε να μην πιέζουν τον χειρουργημένο μαστό μέχρι να αποθεραπευτεί.  Αυτή η επέμβαση φήνει κάποιες ουλές οι οποίες με το καιρό γίνονται ανεπαίσθητες με τη κατάλληλη φροντίδα.

Στη δουλειά της μια γυναίκα μπορεί να επιστρέψει πολύ σύντομα 5 περίπου   μέρες μετά το χειρουργείο.

Μπορεί να γυμναστεί μετά τις 6 βδομάδες απο το χειρουργείο με ασκήσεις που δεν έχουν να κάνουν με πηδηματάκια και αεροβικές ασκήσεις.  Αυτου του είδους η γυμναστική επιτρέπεται μετά τους τρεις μήνες απο το χειρουργείο.